söndag 25 november 2012

Vidas doptårta


Vida döptes i början av november och så här såg hennes doptårta ut. En tårta liknande Idas och Sofias var önskemålet, den här blev bara en lite vintrigare variant.


Tårtan bestod av ljus tårtbotten fylld med kinuskimousse och tranbärsmousse. Den var täckt med sockermassa och dekorationerna var gjorda i marsipan och sockermassa. Blommorna var sprayade med en hel del glitter och runt kanten fanns ett sidenband.


fredag 16 november 2012

Färgglad godistårta


Den här tårtan gjorde jag till Nicoles och Edwins gemensamma födelsedagskalas. (Jo, jag gjorde det igen, skrev fel namn på tårtan...). Enda önskemålet var en tårta som skulle passa en flicka och en pojke och med många dekorationer. Jag kom att tänka på att det nog kunde vara roligt att göra en godistårta - jag har sett många olika varianter av sådana på olika bloggar och nu fick jag också chansen att göra en.


Min variant av godistårta blev dekorerad med lakrits, choklad, kolakarameller, slickepinnar och m&m's.


Tårtan bestod av ljus tårtbotten och var fylld med jordgubbsmousse och tjock kinuskisås (kokade lika delar farinsocker och grädde i ca 10 minuter). Den var spacklad med cream cheese frosting och täckt med marsipan. Dekorationerna bestod av marsipan och sockermassa, och pinnarna till slickepinnarna var grillpinnar, därför tyckte jag det var ok att trycka ner dem i tårtan.


tisdag 6 november 2012

Nathalies Mimmitårta


Nathalie har firat sin tvåårsdag och i år skulle det vara en Mimmitårta till kalaset. Jag har gjort en Mimmitårta förut och den här gjorde jag på liknande sätt men i andra färger för att mera likna Nathalies mjukis-Mimmi. 

Tårtan bestod av tårtbotten smaksatt med kakao fylld med skivad banan och dajmmousse. Den var spacklad med chokladfrosting och täckt och dekorerad med marsipan och sockermassa.


söndag 4 november 2012

Rödbetsbrownies


Bamsegruppen hade nyligen en träff med temat Må bra/Styrka och kraft och i stället för att fundera ut dekorationer som skulle passa temat valde jag att välja ingredienser enligt temat. Att choklad är bra åtminstone för humöret håller säkert de flesta med om så jag gjorde mäktiga brownies som blev lite mera spännande med rödbeta i, rödbeta som också är full av nyttigheter. Precis som med rödbetsmuffinsen märktes inte rödbetssmaken men färgen blev fin och så blev det också väldigt saftiga brownies. Receptet var ett som jag hittade på några olika bloggar, ursprungsreceptet var detta.

250 g smör
250 g mörk choklad (70 %)
3 ägg
250 g finkornigt socker
150 g mjöl
0,5 tsk bakpulver
250 g kokt, skalad och riven rödbeta (ca 2 stora rödbetor)

Smält smör och choklad i vattenbad. Vispa ägg och socker. Tillsätt chokladblandningen, mjölet och bakpulvret. Rör till en jämn smet och blanda till sist ner rödbetan. Häll smeten i en form, ca 20 * 20 cm, klädd med bakplåtspapper och grädda i 180 grader i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Jag gjorde ännu en ganache som jag täckte brownien med, till den hade jag ca 1 dl grädde och 100 g mörk (70 %) choklad.

Låt brownien svalna ordentligt i kylskåp och skär sedan i bitar. 


Jag gjorde en paj till träffen också, fylld med må bra-mat: lax, spenat och broccoli. Någon dag kanske jag lär mig ta bilder på pajer också.