torsdag 4 oktober 2012

Cookie dough-bollar som får ätas


Jag har testat en del recept på nyttigare sötsaker nu igen och ett av de mest lyckade experimenten var de här bollarna som faktiskt påminner om kakdeg - som ju alla vet att är godare än de färdiga kakorna, och det bästa är att man kan äta de här med gott samvete. Receptet är en blandning av jordnötsbollarna och de här bollarna som Pipsa gjort och till mina bollar hade jag

En förpackning kokta kikärter (235 g), avrunna
10 dadlar
2 msk vatten
1 tsk kanel
3 msk kakao
5 msk mandelmjöl
3 msk jordnötssmör
(Hackade nötter, russin eller kakaonibs)
Mandelspån eller kokosflingor

Mixa alla ingredienser till en jämn smet. Vill du har mera tuggmotstånd i bollarna tillsätter du till sist hackade nötter, russin eller kakaobnibs. Rulla till bollar och rulla t.ex. i mandelspån eller kokosflingor. Smeten blir rätt lös men låt den stå en stund i kylskåp eller frys när den är färdig så går den enklare att rulla till bollar.